woensdag 2 april 2014

staple pieces - wardrobe essentials.

Hoi allemaal!

Sommige dingen mogen gewoon niet uit je kast ontbreken. Akkoord, elk seizoen verschillen de trends en zijn de must haves weer een beetje anders. Maar dan nog. Er zijn kledingstukken die je best in je collectie kan hebben, en waardoor je er nooit on-af zal uitzien. 




ZWART LEREN JASJE

First and foremost; een zwart (nep)leren jasje. Het staat leuk op elke outfit en het past bij elke stijl. Je koopt trouwens best een jasje één maat kleiner dan je eigenlijk nodig hebt. Het moet natuurlijk op je rug mooi zitten en je moet je comfortabel voelen, maar als je je rits niet dichtkan, is dat vaak mooier. Tenzij je iemand bent die zijn jas altijd dicht doet, raad ik je dus aan voor een maatje minder te gaan. Ik vind persoonlijk schuine ritsen en dus asymmetrische jassen het leukst. Ook van die structuurjes op de schouders (zie linkse foto) of aan de mouwen, vind ik erg mooi staan. Welk soort je ook kiest, een leren jasje hoort een plek te hebben in je kleerkast. Dit is dan ook misschien een kledingstuk waarbij je even mag splurgen. Je zal nooit betreuren dat je een paar euro meer uitgaf aan je leren jack.





ZWARTE LEGGING/BROEK

Je ziet het al aankomen; er gaan veel zwarte dingen in deze blog zwart zijn. Waaronder ook een zwarte broek. Iedereen moet een mooi aansluitende skinny jeans of legging hebben in het zwart. Want behalve bruin gaat zwart bij elke kleur. Je kan ook altijd kiezen voor een leren broek of een legging met leren panels





BLAZER

Blazers zijn echt niet enkel geschikt bij een sollicitatie. Je kan ze casual dragen op een doordeweekse dag op een T-shirt en jeans, combineren met een bodycon jurkje voor een date of inderdaad, dragen wanneer je er erg professioneel uit wil zijn met een kokerrok of skinny met hakken. Hoe dan ook, hij hoort op je kapstok!






SNEAKERS

Ja, momenteel is er de trend van skinny's of rokjes dragen met daaronder een sportsneaker. Hoe meer neon, hoe beter. Volgens de modetrend zou je dus best een sportschoen aanschaffen. Maar behalve de New Balances en Nikes, kunnen ook je Converses en Vans nog zeker een plekje blijven behouden. Dit staat vooral leuk als je er geen sokken in draagt. Ook slip ons kunnen in deze categorie! Natuurlijk misschien minder een 'must have' en meer een 'want to have'.



ZONNEBRIL

Vooral de Aviators of pilootmontuur en Wayfarer van RayBan zijn bekend maar je vindt deze modellen ook bij H&M of Six. Deze modellen verkopen zo goed omdat ze veel mensen goed staan. Kijk toch even uit - vooral bij aviators - of ze wel bij de vorm van je gezicht passen. Je wil niet dat je glazen op je wangen rusten.







PUMPS

En liefst nog comfortabele, maar who are we kidding? Alsof pumps ooit zo fijn zullen voelen als Uggs. Maar pumps zijn de pijn waard. Je ziet er met eender welke outfit meteen wat feestelijker en formeler uit. 



LITTLE BLACK DRESS

Elk van deze items is een staple piece omdat ze zo gemakkelijk te combineren zijn én ook nog eens kunnen dienen voor een gewone dag naar de les of een bruiloft. Het ligt er maar net aan hoe jij je items combineert. Kies je voor een elegant zwart jurkje, maar draag je er slip-ons onder, dan zie je er niet meer zo feestelijk uit maar ben je helemaal klaar voor een picknick op een zonnige dag. Verwissel de slip-ons echter voor een stel pumps en je kan zo de deur uit voor een communiefeest. Hoe dan ook, je hebt het waarschijnlijk al vaker dan nodig gehoord, maar een zwart jurkje hebben is essential.



SJAALS

En dan tenslotte zijn sjaals nog perfect om een saaie outfit wat interessanter te maken. Hier zie je een deel van mijn collectie. Ik weet dat ik zelf misschien een beetje overdrijf met de sjaalobsessie maar ik ben dan ook 100% overtuigd van het nut ervan!

En dat waren alle items waarvan ik denk dat je ze gewoon nodig hebt in je kast. Deze dingen zullen je outfits leuker maken en gemakkelijker te combineren. Succes ermee!

xx Eva




Geen opmerkingen: