woensdag 7 mei 2014

moederdag.

Hoi allemaal!


Hebben jullie het ook altijd zo moeilijk met Moederdag? Wat koop je nu precies voor die ene lieve persoon die alles altijd voor je heeft gedaan, en altijd zal doen? Hoe bedank je je mama voor het mama zijn? Welk cadeau is daar voldoende voor? Zonder te willen verklappen wat ik voor mijn mama gekocht heb, aangezien zij ook mijn blog af en toe leest, wil ik jullie toch al enkele tips geven.




1. Denk aan je mama wanneer je je cadeau koopt.

Houdt je moeder van tuinieren, koken of zwemmen? Heeft ze een hobby waar ze veel mee bezig is of draagt ze heel graag parfum van een bepaald merk? Perfect! Dan moet je in die richting beginnen denken. Koop een paar planten, een receptenboek of een nieuwe fancy duikbril. Je zit altijd goed. Denk daarnaast niet altijd op jij datzelfde cadeau zou willen krijgen. Als je mama erg blij is met een tas van Desigual die ze heeft aangeduid, dan hoef jij die niet geweldig te vinden. Het is namelijk voor je mama.



2. Think outside of the box.

En ook al draagt je moeder zelden juwelen, waarom dan niet nu beginnen? Ze heeft misschien niets wat ze mooi vindt. Aan jou om dat te veranderen en je mama lekker te verwennen. Hou wel de stijl van je mama in gedachten, zonder iets te kiezen wat je voor jezelf mooi zou vinden. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een spa-dagje. Ook al doet je mama dat nooit, dat wil niet zeggen dat ze het ook niet graag eens een keertje wil proberen. Weet je echter dat je mama echt niet graag zulke dingen doet, dan laat het ook. Een cadeau moet nog steeds leuk zijn.


3. Het hoeft allemaal niet zo duur.

Voor een zacht prijsje heb je vaak al een mooi pakje. Je kan bijvoorbeeld bij Hema of Kruidvat je foto's opsturen voor een canvas of een fotoboek laten maken. Herinneringen doen het altijd goed. In elk keten vind je ook wel een hoekje voor mama. Daar vind je verschillende ideeën die je kan gebruiken. Daarnaast kan je ook je cadeautje delen met je zussen of broers. Wanneer je samen legt, kan je al een wat groter of specialer cadeau kopen of maken. Vraag eventueel je vader nog om te helpen. Zo kan je genoeg bijeenrapen voor een leuk geschenk.



4. Doe iets persoonlijks.

Dit hangt weer samen met puntje 1. Je koopt geen cadeau voor eender welke mama, je koopt iets voor jouw mama. Je kent haar al een hele tijd en je weet wat ze leuk en mooi vindt. Drinkt je moeder graag thee? Koop dan een doosje wat je beschildert of beplakt met foto's van jullie samen en vul het met verschillende soorten thee. Dat zal zo echt niet in de winkel staan, maar jij weet dat je mama het zal appreciëren. Want wie kent haar nu beter dan jijzelf?


5. Wees lief.

Dat kan je op twee manieren opvatten. Natuurlijk hoor je op Moederdag éxtra lief te zijn voor je mama. Dat moet gewoon. Laat haar niet afwassen of stofzuigen, doe dat lekker voor haar. Maar daarnaast moet je geschenk ook iets liefs zijn. Koop haar geen stofzuiger of wasmachine. Daar zal ze niet om gaan springen. Ook een abonnement voor WeightWatchers lijkt me op Moederdag niet het beste idee. Je wil je mama verwennen, speciaal laten voelen en laten merken hoe erg je haar apprecieert. Doe dat dan ook met de mooiste cadeau's.

En dat waren mijn vijf gouden tips voor Moederdag. Ik vind het ontzettend moeilijk om specifieke cadeautips te geven aangezien elke mama anders is. De ene houdt van Swarovski, de andere verkiest houten juwelen. De ene gaat graag uit en naar de film, de ander houdt liever van een avondje op de bank. Maar voor elke mama is er wel iets moois te vinden in de winkels. Veel succes!

Wat hebben jullie voor je mama gekocht?

xx Eva

Geen opmerkingen: